Rygsmerter er ikke “bare” rygsmerter.

Du kender det måske selv? Når man går rundt med smerter, bliver man hurtigere irritabel, træt og ugidelig.
I løbet af de sidste 10 år har vi haft rigtig mange mennesker igennem klinikken til behandling af rygsmerter – og vi har i løbet af årene både set og hørt de mange frustrationer, sorger og lidelser, som rygsmerter kan medfører- især hvis det er over længere perioder.

-for fysiske smerter påvirker os mentalt og følelsesmæssigt og over længere perioder påvirker det dagligdagen og i sidste ende livskvaliteten.

Herunder er nogle eksempler på hvordan rygsmerter kan have en række negative virkninger på en persons liv.

Stress og angst: Konstant smerte kan føre til øget stress og angst i forbindelse med at udføre hverdagsopgaver og håndtere daglige udfordringer.

Depression: Vedvarende rygsmerter kan også føre til depression, hvor personen kan føle sig hjælpeløs og ofte mister motivationen til at gøre ting, som de tidligere har nydt.

Søvnproblemer: Smerter kan forstyrre søvn og føre til søvnproblemer, hvilket yderligere kan forstærke følelser af udmattelse og depression.

Social isolation: Konstante smerter kan begrænse en persons evne til at deltage i sociale aktiviteter og påvirke deres sociale liv negativt.

Lav selvtillid og lavt selvværd: En person, der lider af rygsmerter, kan opleve en negativ effekt på deres selvtillid og selvværd, da smerterne kan begrænse deres evne til at udføre daglige aktiviteter og føre til en følelse af utilstrækkelighed.

Forværring af eksisterende mentale sundhedsproblemer: Hvis en person allerede lider af en psykisk lidelse som angst eller depression, kan rygsmerter yderligere forværre deres tilstand og øge følelser af isolation og hjælpeløshed.

Igen afhænger de emotionelle og psykiske virkninger af rygsmerter på individuelle faktorer. Det er derfor vigtigt, at du søger professionel hjælp, hvis du lider af rygsmerter eller smerter generelt – både for at minimere smerterne og forebygge at de kommer igen OG for at undgå de mentale og følelsesmæssige følgevirkninger.

Vi er klar til at hjælpe dig

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.